ELADÓ    Külterületi telek
8649, BALATONBERÉNY Külterület
1,689 m 2      2.5 M Ft
 
 
Azonosítószám: V/03-99 Méret: 1,689 m2  
Övezeti besorolás: MK-1    
Beépíthető alapter.:22 m2 Föld alatt beép. ter.:22 m2  
Homlokzat mag. max.: 4 m Bruttó szintterület: 44 m2  
Szabályozási terv: Van Fekvés:  
Víz: Nincs Villany: Van  
Gáz: Nincs Csatorna: Nincs  

Balatonberényben, a Derék-hegyen, külterületi, erdős zöld környezetben lévő, Mk-1 es építési övezeti besorolású terület osztatlan közös része eladó. A tulajdonostársak között még nem készült használati megállapodás.
A teljes terület 4661 m2. Ennek 1800/4967 hányad része eladó. Ez 1689 m2. A teljes telekre maximum 60 m2-es gazdasági épület építhető. A tulajdonrészre eső épület arány 22 m2. A telek nem megosztható, mivel a kialakítható legkisebb telekméret ebben az övezetben 3000 m2. Egy tulajdonostárs van, aki egyben a szomszéd is. Ő a másik utca felőli bejárattal már egy nyaralóépülettel rendelkezik.
Építmény elhelyezésének feltétele, hogy a telek legalább 80%-ban szőlőműveléssel hasznosított legyen.
A terület négyzet alakú, közvetlenül földút mellett fekszik. Saroktelek, így jól hasznosítható több tulajdonos számára is. A szomszédságban présház-üdülőépületek vannak. A telken jelenleg akácerdő található. Az ingatlan a tulajdoni lap szerint szántó, rét és út besorolású. A Balatonpart 20 perces sétával elérhető.
A tulajdonostárs megkeresése folyamatban van, annak érdekében, hogy ő akar-e élni az elővásárlási jogával, vagy esetleg ő is eladja a saját tulajdoni hányadát, illetve kíván-e kötni a terület felosztására használati megállapodást.
Villany 150m-re van a telektől.
A hirdetés ára a fentiek figyelembevételével lett kialakítva. Az ár minimális alku lehetőséget tartalmaz. Az ingatlanrész termőföld, így az adásvételhez államigazgatási jóváhagyás és kifüggesztési eljárás is szükséges.
Ideális annak, akinek van türelme a tulajdonostárssal közös beépítési koncepciót kidolgozni, vagy esetleg lehetősége van kivásárolni őt pl. a megoszthatóságot biztosító 3000 m2 területmértékig és így a 60 m2 beépítési lehetőséget elérni. Addig is pl. lakókocsival használható a terület.
Szalai Péter
építészmérnök, ingatlanközvetető, vászolyi lakos
Igyekszem úgy végezni munkámat, ahogyan azt az élet más területén én is elvárnék másoktól: őszintén, felelősen, szakértően, körültekintően, átláthatóan. Ha Ön egy ilyen ingatlanközvetetői szolgáltatásra vágyik hívjon nyugodtan.
Ha Ön azért olvassa a hirdetésemet mert, a közelben eladó ingatlana van, akkor is keressen nyugodtan, mivel a helyben a régióban ingatlant kereső ügyfelek szinte biztos, hogy megfordulnak ingatlanirodánknál. Ingatlanirodám a Balatoni Ingatlaniroda Lovastól - Révfülöpig és Balatontól - Veszprémig kiterjedő területre specializálta tevékenységét. Irodánkat Balatonfüreden találja meg.
Ingatlana szakértői értékelésében, eladásában, kiadásában, haszonbérletbe adásában is állok rendelkezésére. A többi ingatlanközvetető által kevésbé megbecsült ingatlantípusokkal; szőlő, gyümölcsös, szántó, legelő, erdő területekkel is szívesen foglalkozom.
 
 
Balatoni Ingatlaniroda, balatoni.hu 8230 Balatonfüred Bajcsy Zsilinszky út 4. Telefon: +36-30-9520-015