ELADÓ    Családi ház
8275, BALATONHENYE Kossuth utca
116 m 2      Ár: 76 M Ft      (ház)
 
 
Azonosítószám: V/02-98 Épület mérete: 116 m2  
Épület típusa: Családi ház Telek mérete: 1,725 m2  
Szoba: 3 db Félszoba: 0 db  
Szintek száma: 2 Épület állaga: Jó állapotú  
Építés éve: 2016 Felújítás éve: Nincs adat  
Fűtés: Gáz (kazán) Komfort: Összkomfortos  
Terasz: 21 m2 Fekvés: Déli  
Garázs helyek száma: 0 db Beálló helyek száma: 0 db  

Balatonhenye belterületen a patak mellett, a templom szomszédságában lévő 6 éve épített 2 szintes családiház leadó 1725 m2-es telekkel. Az épület alsó szintje 58 m2-es itt terasz (21 m2) kapcsolatos, egy légterű amerikai konyhás, cserépkályhával felszerelt nappali (33 m2), kis wc-kézmosó (2m2) és egy 23 m2 -es kertkapcsolattal rendelkező tároló helység kapott helyett. A jelenleg csupán tárolónak használt helység tervezett végleges funkciója dolgozó- hálószoba -fürdőszoba.
Az emelet bruttó terülte szintén 58 m2 (nettó terület 38 m2) , Itt 2 nagyméretű hálószoba és fürdőszoba található. Alaprajz és fotók mellékelve

Balatonhenye zsákfalu. méltán védett természetvédelmi területen fekszik a fal teljes környéke és a falu belterülete is. A falu végén forrás ered, a tiszta vizű kis patak az egész településen végigkanyarog. A hirdetett ingatlan patak melletti fekvésű. A falu épített környezte is harmonikus, igazi Balaton felvidéki gyöngyszem. Káli-medence része, a Balaton 15perc autózással elérhető, Balatonfüred, Tihany fél óra alatt megközelíthető.

A telek 25 m széles 66 m mélységű, összközműves, kellemes méretű 1725 m2 területű. Az ingatlanhoz tartozó telekterület egy 4748 m2-es belterületi telekből lett leválasztva kizárólagos használati megállapodással. A telek megosztása jelen pillanatban nem lehetséges mivel a jelenleg az egész településen változtatási és építési tilalom van érvényben. Sajnos a közzétett új építési szabályzat tervezetében elvileg a legkisebb kialakítható telekméret 5000 m2 a az ingatlanra vonatkozó építési övezetben.
A hirdetés szerinti telekrészen 6 éve épült házon kívül áll még egy 167 m2 nettó alapterületű romos épület. (Falak állnak födém és tető már elbontásra került) Ennek az épületmaradványnak a részleges hasznosítása lehetséges akár melléképületnek akár garázs számára. Az eladó az épület elbontásban is partner. Előzetes árajánlatok szerint ennek az épületek a teljes elbontása kb 6 M Ft-os költség járhat. Az elbontás költsége alku tárát képezheti .
A 4748 m2 -e telekből fennmaradó, szomszédos 3023 m2 belterületi telekrész független nyélen keresztül megközelíthető. Így a két telekrész használata teljesen elkülönül.
A beépítési lehetőségek úgy kerülnek megosztásra a két telekrész között, hogy a jelen hirdetett ingatlanhoz a meglévő épületen felül igény esetén még egy max 50 m2-es melléképület építhető, illetve az elbontandó épületből ekkora terület megtartható.
A hátsó, külön nyélen megközelíthető telekrész külön hirdetésben kerül meghirdetésre. Annak a 3023 m2 telekrésznek az ára külön 23 M Ft. Két rész egyben is megvásárolható 23+76 =99 M Ft helyett és amennyibe a vevő nem igényli a romos épület elbontását most 89 M Ft-ért megvsárolható egyben is a 4748 m2 terület
Szalai Péter
építészmérnök, ingatlanközvetítő, vászolyi lakos
Igyekszem úgy végezni munkámat, ahogyan azt az élet más területén én is elvárnék másoktól: őszintén, felelősen, szakértően, körültekintően, átláthatóan. Ha Ön egy ilyen ingatlanközvetetői szolgáltatásra vágyik hívjon nyugodtan.
Ha Ön azért olvassa a hirdetésemet mert, a közelben eladó ingatlana van, akkor is keressen nyugodtan, mivel a helyben a régióban ingatlant kereső ügyfelek szinte biztos, hogy megfordulnak ingatlanirodánknál. Ingatlanirodám a Balatoni Ingatlaniroda Lovastól - Révfülöpig és Balatontól - Veszprémig kiterjedő területre specializálta tevékenységét. Irodánkat Balatonfüreden találja meg.
Ingatlana szakértői értékelésében, eladásában, kiadásában, haszonbérletbe adásában is állok rendelkezésére. A többi ingatlanközvetető által kevésbé megbecsült ingatlantípusokkal; szőlő, gyümölcsös, szántó, legelő, erdő területekkel is szívesen foglalkozom.
 
 
Balatoni Ingatlaniroda, balatoni.hu 8230 Balatonfüred Bajcsy Zsilinszky út 4. Telefon: +36-30-9520-015